Zuster de BeereVoor verpleegkundige, psychische en specialistische hulp en begeleiding
Begeleid zelfstandig wonen


´╗┐Mensen met een verstandelijke beperking of een psychiatrisch verleden met een langdurige opname geschiedenis zowel in instellingen voor mensen met een verstandelijke beperking als in de psychiatrie zullen moeite ervaren als ze weer zelfstandig gaan wonen.
Op het moment dat ze op  zichzelf kunnen gaan wonen zullen ze daar nog begeleiding bij nodig hebben. Hiervoor kunnen ze een persoons gebonden budget (PGB) aanvragen en met dat geld kunnen ze iemand vragen om hun begeleiding te bieden bij het zelfstandig wonen.

Ik heb ervaring in het begeleiden bij zelfstandig wonen, in Amersfoort heb ik bij de sociaal pedagogische dienst (nu MEE geheten) gewerkt. Ik heb daar mensen begeleid die moesten leren op zich zelf te wonen. Ik ben er erg voor mensen te laten leren van hun "fouten", ervaringsleren, en ik sta er bij om de "fouten" op tijd te corrigeren. En natuurlijk zal ik nieuwe dingen aanleren die nodig zijn om zelfstandig te kunnen wonen.

Samen met de cliënt en/of de begeleider maak ik een plan waarin staat wat de cliënt nog moet/ wil leren en waar mijn hulp bij nodig is, ik denk daarbij aan praktische zaken als beheer van de financiën, boodschappen doen, koken, hygiëne in huis, huishoudelijke taken, lichaamshygiëne, op tijd onder de douche en schone kleren aan, niet kopen aan de deur of via de telefoon etc.

Ik gun het iedereen om op zichzelf te kunnen wonen, alleen zijn er mensen die daar voor kortere of langere tijd begeleiding bij nodig hebben en ik bied wat dat betreft graag mijn diensten aan.
Home
Particuliere thuiszorg
Terminale thuiszorg
Begeleid zelfstandig wonen
Specialistische thuiszorg voor kinderen
Contact
Gastenboek
Diensten

Ida de Beere-Dellevoet